Dškatla-MatejaDobovšek

Družinska škatla – Dškatla, Mateja Dobovšek

 

Dškatla je mlado podjetje, ki ga sestavljajo vsi štirje člani družine.  Dva predšolska navihanca, ki neizprosno testirata ideje, Primož, ki da idejam racionalnejši vidik in sanjaška Mateja, ki ji ideje za družinske zabavne urice nenehno plešejo po glavi.

Ideja Družinske škatle je nastala pri Mateji, ki je po drugem porodniškem dopustu ostala brez dela in se vključila v vrsto podjetniških delavnic in programov. V enem izmed njih, je kot ideja z družbenim učinkom tudi zmagala. Po razvoju in vrsti testiranj, je zdaj Dškatla med družinami, ki jo imajo rade in komaj čakajo na izid nove.

Družinska škatla oziroma krajše Dškatla je namenjena mladim družinam z otroki od približno 3 do 10 leta starosti. V njej je 7 aktivnosti za kvalitetno preživljanje družinskega časa. Z zabavnimi in poučnimi idejami spodbuja in krepi odnose znotraj družine. Vse aktivnosti so natančno zabeležene na slikovnih navodilih, zraven pa je priložen ves potreben material. Izhaja 4x letno z novimi idejami, vedno pa vključuje 7 področij: ustvarjanje, družabna igra, vrtnarjenje, kuhanje, branje, družinski izlet in partnerski odnos. Dškatla olajša staršem iskanje idej in nakup materiala za zabavne, poučne predvsem pa skupne družinske urice.

 

Dškatla-ekipa